Palma de Mallorca este o destinatie de vacanta impresionanta cu numeroase obiective turistice si peisaje de vis, am sa scriu cateva impresii despre fiecare parte a insulei pe care am vizitat-o.

Am fost cazati in statiunea Can Pastilla aflata la 11 km de capitala insulei si 5 km distanta fata de aeroport, in mare e o statiune animata cu numeroase restaurante ce se intind de-a lungul falezei ce tine pana in statiunea Arenal, plaja este foarte mare cu nisip fin si foarte aglomerata in timpul zilei zona fiind plina de hoteluri, puteti merge la Palma Aquarium unde intrarea este 20 euro.

Arenal o statiune super aglomerata de nemti petrecareti veniti la distractie , seara barurile sunt pline iar nemtii canta si beau bere pana spre dimineata, plaja este la fel ca in Can Pastila mare si cu nisip fin.

Dupa doua zile de plaja am inceput exploatarea insulei ce s-a dovedit a fi foarte captivanta, am inchiriat o masina pentru 4 zile platind 120 euro iar traseul a fost urmatorul:

Valldemossa un oras mic dar impresionant prin arhitectura cladirilor si a strazilor inguste si vechi, a devenit un oras celebru dupa ce compozitorul Frederic Chopin a locuit o iarna in manastirea Cartuja.

Soller oras celebru pentru trenul vechi ce face legatura dintre Palma si Soller.

Soseaua Sa Calobra supranumita si Drmul Sarpelui din insula Mallorca este o sosea ce strabate muntii Tramuntana spre satul SaCalobra si Torent de Pareis, in golful de la Sa Calobra te poti bucura de o apa rece in ciuda caldurii de afara.

Torent de Pareis , pentru a ajunge pe plaja de la Torent de Pareis se traverseaza un tunel prin stanca lung de 500m, acest mirific loc iti ofera tot ce iti doresti mare si munte intr-un singur loc, puteti face snorkeling sau excalada muntii Tramuntana.

Manacor orasul natal al tenismenului Rafael Nadal, oras vechi tipic spaniol.

 width=

Cap de Formentator , privelistea ce o poti vedea de pe marginea farului de la Formentator este dementiala , o locatie ce nu trebuie ratata.

Cuevas del Drach – Pestera Dracilor, intarea in pestera costa 12 euro si merita toti banii, accesul este permis doar la ora fixa si se va face in grup de 200 de persoane insotite de un ghid, dupa explorarea pesterii se ajunge intr-o galerie unde este amenajata un fel de sala de spectacol cu bancute unde se vor stinge luminile iar pe lacul din pestera vine o barcuta cu o domnisoara ce canta la pian, la plecare cei mai norocosi vor fi plimbati cu barcuta pe o dinstanta de 100m.

Palma Town – capitala insulei Mallorca unde puteti vizita centrul istoric, Catedrala La Seu, Castelul Bellver  si diverse muzee.

Locuri de plaja recomandate:
Pe langa plaja Playa del Palma as mai recomanda sa treceti si pe la urmatoarele:
Formentator Beach – foto
Cala Santany
Cala Figuera – nu exista nisip fin , plaja se face direct pe stanca de unde te poti arunca direct in apa , apa masoare peste 2m. – foto
Cala D’Or o plaja micuta cu nisip fin inconjurata de gradini de palmieri si vile albe.

Acum la sfarsit am sa fac un top 4 al locurilor care m-au impresionat:

1. Cap de Formentator + Formentator Beach, puteti sta toata ziua in zona daca va faceti provizii de apa si mancare.
2. Sa Calobra
3. Torent de Pareis
4. Valldemossa
5. Cuevas del Drach

Pentru mai multe fotografii accesati contul nostru de facebook