Una dintre cele mai cautate statiuni de schi din Austria este Ischgl unde am poposit si eu iarna trecuta, minunata statiune se afla la granita cu Elvetia fapt ce va ofera posibilitatea de a schia atat in Austria cat si in Elvetia , dimineata urcati cu gondola din Ischgl iar dupa puteti cobora pe schiuri pana in Samnaun (Elvetia).

Dar sa o luam cu inceputul: distanta dintre Bucuresti si Ischgl este de aproximativ 1650 km se poate parcurge atat cu masina cat si cu avionul ce aterizeaza pe aeroportul din Innsbruck de unde mai aveti cca 100km de parcurs cu trenul sau o masina de inchiriat.

Partiile de schi sunt incredibile absolut toate fiind doate cu tunuri de zapada, schiori pot beneficia din plin de cei 218km de partie ce sunt destinati oricarui nivel de schiat (38km partii usoare, 123km nivel mediu si 48km de partii negre destinate schiorilor experimentati). Un skipass valabil 6 zile costa 200 euro insa pretul poate ajunge si la 250 euro in functie de perioada cand ati ales sa mergeti.

Harta partiilor din Ischgl o gasiti aici.

Viata pe partiile din Ischgl in imagini:

Spre AlpTrida (Elvetia)

Idalp, masa de pranz la restaurantele „impinge tava” costa in jur de 20 euro.

Partia de sanie era deschisa numai miercurea dupa ora 19 cand o urcare pana la Idalp + o sanie costa 20 euro insa distractia era asigurata.

Un englez turmentat

Gondola cu 2 „etaje” din Samnaun , sincer sa fiu nu credeam ca exista asa ceva.

 

Berea pe partie se consuma in cantitati moderate, 2 beri = 8 euro

 

Cazare
Am inchiriat un apartament de 3 camere in Kappl (un micut orasel la aproximativ 7km de Ischl) care ne-a costat 600 euro / 7 nopti. Pe www.kappl.com gasiti cazare direct de la propietar.