Pe la inceputul lunii decembrie 2012 a fost deschis cu mare tam-tam cel mai nou domeniu schiabil din Romania, numit Transalpina Ski Resort , situat langa lacul Vidra la aproximativ 30 km de statiunea preferata a lui Ceausescu si anume VOINEASA. Vedeam prin mai toate siteurile de specialitate cat de bine sunt intretinute partiile , ca gondola are doua statii intermediare asa cum doar prin Austria am mai vazut, ba mai mult pana pe 15 ianuarie accesul la instalatiile pe cablu a fost gratuit, nu m-am inghesuit sa merg in perioada aceea stiind ca va fi foarte aglomerat asa ca am fost la Vidra weekend-ul trecut, imaginii reprezentative mai jos…

Harta Partiilor:

Partia 4 desi apare trasata pe harta, nu exista iar transferul de la partia 2 sau 1 se face cu gondola , poate ca anule viitor vor face un trase de legatura intre cele doua….cea mai lunga partie este nr. 1 cu o lungime de 2257m intradevar aceasta este cea mai buna din toate cele 5 existente, partia 7 este foarte usoara iar telescaunul care face urcarea este extrem de lent si pierzi foarte mult la urcare, partiile 2 si 3 sunt de asemenea pentru incepatori si sunt prevazute cu teleski. Asadar te duci de la Bucuresti pana la Vidra pentru a schia pe partia nr. 1 singura de nivel mediu-usor, mai exista o alternativa prin padure pe partie neamenajata….ideala pentru snowboarderi…

Ski-pass valid pentru 1 zi costa 60 LEI, iar dupa ora 13:30 costa 30 LEI, preturi valabile pentru februarie,martie 2013.

1.900 m

1.800 m

Sunny-Grill, singurul loc unde gasesti ceva de mancare, aglomeratie mare in weekend.

Telescaun Partia Nr. 7
Lungime – 1230 m, nivel super usor as zice eu, telescaunul care urca pe aceasta partie este foarte lent iar o coborare o faci in maxim 2-3 minute, este o partie destinata incepatorilor.

Partia Nr. 7

In imaginea de mai jos vedeti un chenar rosu in care sunt incadrate niste schiuri ale unor schiori aflati in telescaun , priviti la ce distanta trece de zapada…aproximativ 10 cm, ce credeti ca s-a intamplat cand pe telescaun au urcat patru persoane adulte? scaunul s-a lasat si mai mult iar acestia si-au prins varfurile schiurilor in zapada….

Partia Nr. 2
Lungime – 730 m, nivel usor, zapada foarte buna la fel si aceasta destinata incepatorilor dupa 2-3 ture de schiat pe ea si stat la teleschi destul timp…te cam plictisesti.

Statia de teleschi

Partia Nr. 1
Lungime – 2257m – nivel mediu , este singura partia pe care se poate schia cu adevarat, destul de lunga, lata iar zapada a fost buna vineri cand au fost pozele facute, insa sambata existau 2 portiuni in care s-a format ceva gheata si au avut loc cateva incidente, in rest partia este superba.

Partie Neagra, undeva pe la mijlocul partiei nr. 1 o puteti lua in stanga pe subteleferic unde va puteti bucura de o mica partie neagra presarata cu damburi, destul de greu de coborat fiind ingusta si abrupta.

Partie neamenajata prin padure ideala pentru snowboarderi , zapada incredibil de buna.

Mica schioare…

Gondola Transalpina Ski Resort

Lacul Vidra se dezgheata, semn ca primavara este aproape…

Ratrac TRANSALPINA SKI RESORT

Parcarea este mica iar dupa ora 9.00 nu mai gasesti niciun loc, (poza e facuta dupa ora 18:00, plecasera mai toti)

In weekend e jale, poza facuta undeva pe la ora 10:30 cel mai apropiat loc de parcare a fost cam la 1,5km de gondola si nu e deloc placut sa mergi asa distanta in clapari si cu schiurile in spate….

Dar locurile de parcare nu-s singura problema a zonei, cea mai apropiata cazare o gasesti in VOINEASA adica la aproximativ 35Km de TRANSALPINA SKI RESORT iar drumul este catastrofal, daca vrei sa mergi o saptamana la schi drumul asta iti intinde nervii la maxim, distanta se parcurge in minim 40 de minute…

In opinia mea Transalpina Ski Resort ramane pe locul 4 in topul partiilor de schi din Romania dupa Poiana Brasov, Sinaia si Azuga , iar distanta destul de mare fata de Bucuresti si drumul Voineasa-Vidra ma fac sa nu revin prea curand.