Dupa experienta de la Kaprun am sa va impartasesc si cateva impresii despre vacanta la schi petrecuta in statiunea bulgara Bansko in ianuarie 2010.

Drumul pana la Bansko este destul de greu fiind binecunoscute radarele bulgaresti aflate la panda atat in localitate cat si in afara lor , sunt aproximativ 600km ce se parcurg in 8 ore in functie de trafic, cca 150KM se merg pe autostrada restul numai pe sosele cu limita de viteza, starea asfaltului a fost surprinzator de buna.

Partiile de ski au fost ireprosabile tunurile de zapada fiind prezente pe majoritatea partiilor din 100 in 100 de metri , pentru un schior de nivel mediul mai toate partiile erau accesibile cu exceptia partiei Alberto Tomba ce era destinata in special schiorilor experimentati.

O rafala puternica de vant a obligat mai toti schiorii si snowboarderi prezenti la peste 2400m sa se culce la „pamant” din cauza zapezii viscolite.

Cel mai neplacut moment insa era dimineata cand se aglomera treaba la gondola si erai nevoit sa astepti chiar si 1h pentru a ajunge la cota 1600 de unde aveai mai multe telescaune la dispozitie.

Priveliste asupra muntilor Pirin

Cazare in Bansko
Am fost cazati la MOUNTVIEW LODGE APTS unde am avut luat un apartament de doua camere la pretul de 36 € EUR pe noapte, rezervarea si plata au fost facute in avans prin intermediul siteului www.bulgariaski.com
Hotelul se afla cam la 10minute de mers fata de gondola insa dimineata puteai lua un microbuz de la receptie contra cost evident 2 euro de persoana dus-intors.

Restaurantele din Banksodetalii aici

Galerie foto: