Probabil multi ati auzit de ferma de scoici Dalboka si putini au si ajuns desi in ultima vreme locul este vizitat de tot mai multi romani, dar ce ma bucura mai mult este faptul ca am reusit sa ajung si eu la aceasta ferma aflata la aproximativ 60 de km de Vama Veche.

Am sa incep cu meniul care este foarte variat, puteti degusta preparate din midii de la supa pana la tocanita sau chiar sarmale, meniul este in limba romana iar preturile sunt acceptabile si se poate platii chiar si cu lei fara a vi se umfla nota prin schimbul valutar leva-leu, personalul este ok si vorbeste destul de bine romaneste iar mancarea vine destul de repede atunci cand nu este aglomerat.

1. Supa de midii – 4,5 leva

2. Frigarui din midii afumate,pane,susan, melc de mare si chiftelute de midii. – 5 leva

3. Creveti bulgaresti , un fel de garizi romanesti 🙂 – 5 leva

4. Kamenitza, bere bulgareasca o bei ca pe apa 🙂

5. Terasa de la malul marii negre un loc absolut deosebit cu o priveliste super…

6. Ferma din largul marii…

7. Coborarea spre ferma este destul de abrupta iar in weekend sunt sanse mici sa gasiti loc de parcare , eu am fost intr-o zi de joi si era foarte liber.

Cum se ajunge la Dalboka?
Din Vama Veche mergeti spre Balcik si dupa aproximativ 40km veti vedea un indicator spre Kavarna-Dalboka , faceti la stanga , mai mergeti 1k si veti vedea un indicator spre Kap Kaliakra faceti stanga si aici , iar in aproximativ 4km un alt panou va indica drumul spre ferma – restaurant DALBOKA.