Si daca tot in Bucuresti se anunta un ultim weekend canicular am zis ca o tura cu bicicleta pe un traseu usor de munte ar putea fi binevenita , aveam in cap imprejmuirea lacului Vidraru cu plecare din zona barajului pe drumul forestier spre cabana Cumpana (14km) – iesire in asfalt pe transfagarasan (6km) si intoarcere spre baraj pe asfalt aproximativ 30km.

Barajul Vidraru – Cabana Cumpana pe drumul forestier aproximativ 14km.
Imediat ce ati trecut de Barajul Vidrarul prin tunel aveti de urcat pe o panta destul de usoara aproximativ 500m dupa care drumul este aproximativ drept cu diverse coborasuri si urcusuri de nivel usor.

Cabana parasita din padure , in zona se poate campa cu cortul pe marginea lacului Vidraru insa cu masina ar fi recomandat sa ajungeti pe la Cumpana….fiind destul de greu de trecut cu o masina mica prin tunelul de la baraj.

Dupa aproximativ o ora jumate de pedalat ajungem si la cabana Cumpana unde era plin de turisti…

Relaxare totala cu caiacul pe lacul vidraru in zona Cumpana

Inca 6km de drum fostier pana la asfalt…

Cabana Cumpana vazuta de pe malul de vizavi.

Si….se vede asfaltul….27km pana la Balea Lac insa o urcare pana acolo e aproape imposibila pentru noi cel putin asa ca am luat-o spre baraj de data aceasta pe asfalt iar majoritatea traseului a fost o coborare usoara insa si o portiune de aproximativ 2km de urcat spre final.

Ultimii 30km spre barajul Vidraru…

Vedere superba asupra lacului Vidraru

O mica terasa nou aparuta in peisaj a fost binevenita in calea noastra unde ne-am racorit cu un „Urs” local 🙂

Spre seara am ajuns la Barajul Vidraru locul de unde am si pornit.

Per ansamblu a fost un traseu usor destinat tuturor biciclistilor, am parcurs in total aproximativ 50 de km in 6 ore cu pauze de apa , bere si relaxare.