Asfaltarea a 10km din DJ 713 naste noi pasiuni turistice , desi multi nu stiau de existenta acestui drum pana de curand, acum drumul este destul de tranzitat pentru privelistea senzationala asupra muntilor Bucegi.

Drumul asfaltat incepe din Saua Dichiu spre cabana Cuibul Dorului si continua pana la intersectia ce duce spre Piatra Arsa sau Lacul Bolboci , ramane de vazut daca vor continua asfaltarea spre platoul Bugeci prin rezervatia naturala lucru ce ar duce la distrugerea mediului.

De unde se termina asfaltul mai sunt cca 8km pana la Cabana Bolboci si cca 2 km pana la Piatra Arsa pe drum forestier accesibil turismelor mici.

Am parcurs pe jos distanta de unde se termina asfaltul pana la Cabana Bolboci si nu a fost chiar cea mai inspirata idee drumul fiind foarte aglomerat de masinile ce treceau spre Padina Fest drept urmare am inghitit foarte mult praf , traseul este usor si dureaza cam 1h si 30min iar distanta parcursa are cca 8km.

Pe malul Lacului Bolboci aglomeratie mare se organiza Ziua Lacului Bolboci – 6 august unde urma sa sustina un concert de muzica folk trupa Karma , Emeric Imre si Vasile Seicaru.


View Larger Map