Am decis sa inaugurez si categoria “Bucataria de Weekend” cu o reteta pescareasca asa ca am decis sa culinaresc o plachie de crap pentru care avem nevoie de: trunchi de crap proaspat, ceapa multa, ardei gras, sos de rosii proaspat, ardei iute si ceva usturoi.

Cum facem ?

1. Taiem ceapa cat mai mare, la fel procedam si cu ardeiul gras , trunchiul de crap il transam in bucati cat sa incapa pe gratar , iar rosiile le decojite se se dau prin storcator.

2. Aruncam repede pestele pe gratar dupa care timp de 10 minute savuram o bere nefiltrata pana se mai rumeneste pestele.

3. Imediat ce am terminat cu berea in tigaia incinsa aruncam repejor ceapa la calit.

4. De indata ce ceapa s-a mai rumenit punem in tigaie ardeiul gras si o cana de sos de rosii pe care le lasam cam 10 minute sa se plictiseasca impreuna.

5. Auoleu s-a ars pestele pe gratar si ceapa cu ardeiul si sosul s-au cam imprietenit, deci luam repede o cratita in care punem 2 3 linguri din sosul proaspat creat dupa care aranjam bucatile de crap pe care le acoperim cu ceapa calita si ardeiul gras imprietenit cu sosul de rosii si le dam la cuptor cu ceva mujdei si ardei iute presarat pe deasupra.

       

6. Si mananci…ce-a iesit , bun bun bun…

Daca nu ai vin mai bei si bere.