Acum doi ani am auzit cum ca ar exista un restaurant pe malul marii la Agigea unde poti servi midii mai bune ca la Dalboka aduse de la ferma de scoici Agigea, cei drept am fost putin sceptic dar imi programasem sa ajung totusi si la Agigea unde am dat peste restaurantul Pescaria lui Matei, o locanta cocheta amenajata in stil grecesc aflata chiar in buza marii, sambata seara era aproape imposibil sa prinzi masa libera asa ca am revenit duminica si luni seara de fiecare data cu rezervare….

DUMINICA: 19:30
Rezervare respectata la secunda, servire promta.
Am ales o gustare cu salata de icre, scoici in vin, un chefal la gratar cu legume si evident un 1L de vin alb de prin podgoriile Dobrogei…

Chefal pe plita – 27 LEI/250g , la pestii mai mari gen lufar,palamida,calcan trebuie platit pestele integral intrucat nu taie jumatate din el pentru o portie… deci trebuie sa fi pregatit sa mananci chiar si 1kg de peste 🙂

Midii a la Matei – 35 LEI/700g de midii in cochilie

Intreb si de deserat la care raspunsul chelnerului a fost sec…nu mai avem nimic la desert.

Nota de plata a fost ok..undeva pe la 120 lei.

LUNI: 20:30
Sosit in locanta tot cu rezervare, parea mai liber dar ulterior sa aglomerat iar la bucatarie nu a fost suficient personal astfel incat a fost o oarecare harababura cu comenzile la mai toate mesele unde sa asteptat chiar si 1h pentru o ciorba sau o carafa de vin 🙂

Am comandat chiftele de peste si rulada de peste afumat cu branza de vaci la aperitiv iar la fel principal midi in sos rosu si midii cu cochilie in sos de vin.

Chiftelute de peste si rulada – aprox 30 LEI , cam sarate pentru gustul meu

Midiile in sos rosu – 23 lei/300g, nu m-au dat pe spate, trebuiesc mancate cu multa paine prajita si stinse cu vin alb care sa lasat foarte mult asteptat…terminasem midiile si vinul nu a mai venit…deh…aglomeratie si personal putin pt luni seara.

Cea de-a doua seara nu a fost chiar atat de reusita dar cu singuranta mai revin cel putin pentru scoicile in sos de vin si privelistea minunata.

Prin meniu mai gasiti:
Peste din Marea Neagra pe plita sau saramura din: calcan,lufar,palamida,chefal,scrumbie,barabun,guvide

Fructe de mare: scoici in sos de vin, midii in sos rosu, rapane,garizi, calamari, creveti..

Recomandari:
Nu mergeti fara rezervare
Tel 0374.997.099
Program: 12-22 de luni pana duminica
Incercati cu incredere Midiile a la Matei

Cum se ajunge la Pescaria lui Matei din Agigea:
Cum ati trecut de podul de la Agigea , mergeti spre Eforie si faceti stanga pe drumul ce duce spre portul Agigea, dupa ce intrati in localitate stanga din nou unde vedeti indicatorul cu Pescaria lui Matei, mai mergeti aproximativ 500m si gasiti restaurantul pe partea dreapta.